Clasificarea produselor de morărit, panificație și produselor făinoase
I. După codurile CAEN:
- Produse de morarit, amidon si produse din amidon – cod CAEN 1561, 1562
- Pâine si produse proaspete de patiserie – cod CAEN 1581
- Biscuiti, piscoturi, macaroane, taitei, cuscus si alte produse similare – cod CAEN 1582, 1585
II. După nomenclatorul întocmit de ministerul agriculturii (1998)
NOMENCLATOR PRODUSE DE PANIFICATIE, PRODUSE FAINOASE
A. GRUPA – PAINE (formate diferite)
-
-
- Pâine alba simpla
- Pâine alba cu adaosuri
- Pâine semialba simpla
- Pâine semialba cu adaosuri
- Pâine neagra simpla
- Pâine neagra cu adaosuri
- Pâine integrala simpla
- Pâine integrala cu adaosuri
- Pâine de casa
- Franzele
- Lipii
- Baghete
- Pâine împletita
- Pâine traditionala
- Pâine tip “pesmet“
- Pâine cu specific local
- Pâine dietetica
- Pâine fara sare
- Pâine si chifle graham
- Pâine din amestecuri de faina, tarâte, etc
- Pâine cu fibra alimentara
- Pâine de secara
-
B. GRUPA – SPECIALITATI DE PANIFICATIE
-
-
- Chifle simple
- Chifle cu adaosuri
- Batoane simple
- Batoane cu adaosuri
- Covrigi simpli
- Covrigi cu adaosuri
-
C. GRUPA – PRODUSE DE PATISERIE
-
-
- Produse de patiserie(placinte,pateuri,foitaje,strudele,rulouri,cornulete,etc)
- Cozonaci
- Checuri
- Briosi
- Savarinete
- Blaturi de tort
- Rulade
- Foi de prajitura
- Cornuri cu umpluturi
- Gogosi simple si cu umpluturi
- Saleuri
- Crochete
- Turta dulce
- Produse tip “Croissant“
- Pizza
-
D. GRUPA – PRODUSE ZAHAROASE SI LABORATOR
-
-
- Prajituri
- Torturi
- Bezele
- Deserturi
- Fursecuri
-
E. GRUPA – BISCUITI, PISCOTURI SI ALTE PRODUSEUSCATE DE ACEST GEN
-
-
- Biscuiti
- Biscuiti cu crema
- Biscuiti glazurati
- Biscuiti aperitiv
- Biscuiti dietetici
- Piscoturi
- Napolitane
- Napolitane glazurate
- Vafe
- Sticksuri
- Grisine
-
F. GRUPA – PASTE FAINOASE
-
-
- Paste fainoase simple (scurte, medii, lungi)
- Paste fainoase cu adaosuri (scurte, medii, lungi)
- Paste fainoase umplute
- Alte paste
-
G. GRUPA – PRODUSE DIN CEREALE OBTINUTEPRIN EXPANDARE SAU PRAJIRE
-
-
- Fulgi din cereale
- Pufuleti
- Floricele
- Snacksuri
-
H. GRUPA – ALUATURI
-
- Foi de placinta
- Aluaturi refrigerate
- Aluaturi uscate
NOMENCLATORPRODUSE DE MORARIT, DECORTICAT, EXPANDATE
A. PRODUSE DE MORARIT
-
-
- Faina alba din grâu dur
- Faina semialba din grâu dur
- Faina alba din grâu de panificatie (toate tipurile de faina cu un continut de substante minerale de maxim 0,65%)
- Faina semialba din grâu de panificatie (toate tipurile defaina cu un continut de substante minerale de maxim 0,9%)
- Faina neagra din grâu de panificatie(toate tipurile de faina cu un continutde substante minerale de maxim 1,35%)
- Faina dietetica din grâu de panificatie (faina dietetica tip 1750 si faina graham)
- Germeni de grâu
- Faina din germeni de grâu
- Gris alimentar (gris si calciugris)
- Faina de secara alimentara
- Faina de orez tip F
- Faina din brizura de orez
- Gris din orez
- Brizura de porumb (crupa)
- Malai extra
- Malai superior
- Malai comun (obtinut la morile faradegerminare)
- Germeni de porumb
- Faina din germeni de porumb
- Faina de ovaz
- Faina de soia
-
B. PRODUSE DECORTICATE
-
-
- Arpacas de grâu
- Arpacas de orz sau orzoaica
- Orez decorticat tip S
- Orez decorticat tip G
- Orez decorticat tip F
- Brizura de orez (calitatea I si calitatea II)
-
C. TARÂTE SI ALTE SUBPRODUSE REZULTATE DIN ACTIVITATEADE MORARIT SI DECORTICAT
-
-
- Tarâte de grâu pentru uz alimentar
- Tarâte de grâu pentru furaj
- Tarâte de secara
- Corpuri straine rezultate din curatireagrâului (mazariche, neghina, sparturi, praf alb, praf negru,zoana, pleava)
- Tarâte de porumb
- Malai furajer
- Corpuri straine rezultate din curatirea porumbului (spartura, pleava)
- Tarâte de orez
- Coji si pleava de orez
- Tarâte de arpacas
- Corpuri straine rezultate dindecorticare
-
D. PRODUSE DIN CEREALE OBTINUTE PRIN EXPANDARE
-
- Fulgi de grâu
- Fulgi de porumb
- Fulgi de orez
- Fulgi de ovaz
- Pufuleti si alteproduse obtinute prin expandare