Produse dietetice

Produsele „Franzela dietetica” si „Dietetico” reprezinta o sursa bogata de fibre alimentare. Acestea sunt glucide greu digerabile care favorizeaza tranzitul intestinal, scurtand timpul pentru digestie. Produsele sunt recomandate adultilor fara boli digestive pentru ca sunt mai echilibrate din punct de vedere nutritiv, precum si persoanelor cu obezitate, cu dislipidemie sau cu diabet zaharat. Nu se recomanda copiilor si femeilor gravide sau care alapteaza si nici bolnavilor cu gastrita, ulcer gastric sau duodenal, enterocolite, colite.

Cerealele si produsele cerealiere contin cantitati importante de vitamine din grupul B (B1, B2, B6, PP) si vitamina E, dar nu contin vitaminele A, D, C, iar din minerale, fosforul si potasiul sunt bine reprezentate, dar sunt sarace in fier. Pentru echilibrare, produsul „Paine vitaminizata «Xena»” a fost fortificat cu vitamine din grupul B, acid folic si multe minerale. Se recomanda in hipovitaminoze, alcoolism, denutritie, anemii feriprive sau anemiile varstnicului, stari de covalescenta, boli digestive.

„Paine multicereale” este un produs de panificatie ce poate fi consumat de toate persoanele in vederea asigurarii unui aport echilibrat de produse nutritive.

Referinte:

Tabel cu vitamine

Tabel cu minerale