Pâine vitaminizată Xena

Producator: S.C. HARMOPAN S.A. Miercurea-Ciuc

Proprietati organoleptice

Aspect: produs bine dezvoltat cu forma paralelipipedica fara crapaturi
Coaja: suprafata rumena cu luciu specific de paine
culoare galben-auriu, brun-deschis, brun-roscat
Gust: placut, fara gust amar sau acru
Aroma: placuta, caracteristica produsului bine copt, fara miros strain

 

Proprietati fizico-chimice

Caracteristici U.M. Alba Semialba Neagra
Umiditatea miezului (max.) % 44 44.5 45.5
Aciditate (max.) grade 3 4 6
Porozitate (min.) % 74 66 60
Continut de metale grele, max/1kg de produs
As mg 0.2 0.2 0.2
Cd mg 0.1 0.1 0.1
Pb mg 0.5 0.5 0.5
Zn mg 15.0 15.0 15.0
Cu mg 3.0 3.0 3.0
Sn mg
Hg mg 0.05 0.05 0.05
Continutul de vitamine: 200 g paine va contine
Vitamine Cantitate (mg) RDA (mg)*
B1 0.52 1.2
B2 0.45 1.8
PP 6.30 15.0
Acid folic 0.16 0.40
Fier 4.95 15.0
* RDA reprezinta dozele zilnice recomandate pentru adulti si copii in varsta de peste 4 ani.