Foi de plăcintă

SP-2529-97

 

Foile de placinta sunt fabricate din faina de grau alba, sare, amidon, cu sau fara oua, ulei, lapte etc.

Nota: Standardul nu contine prescriptii referitoare la semne de alterari microbiene si nici la continutul de arsen, metale grele, pesticide si aditivi alimentari, intrucat acestea sunt prevazute in reglementarile sanitare in vigoare.

Materii prime si materiale: Materii prime si materiale folosite la fabricarea foilor de placinta trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare. Foile de placinta se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator.

 

Proprietati organoleptice

Caracterisici Conditii de admisibilitate
Aspect exterior Foi subtiri, patrate-cu latura de cca 40 cm-sau dreptunghiulare-cu dimensiunile de 50x30cm,-uniforme, netede, fara incretituri, prafuite uniform cu amidon
Culoare Alb-galbuie
Miros Placut, caracteristic de aluat crud, fara miros strain: de acru de ranced sau de mucegai

 

Proprietati fizice si chimice

Caracteristici Conditii de admisibilitate
Umiditate, % maxim 22
Aciditate, grade maxim 2,5
NaCl, % maxim 2,0
Numar de foi la 100 g, minim 4