SP-2715-97
Gogosile sunt fabricate din faina de grau alba, drojdie, sare, zahar, oua, lapte, oua, ulei, arome, cu sau fara umplutura.Nota: Standardul nu contine prescriptii referitoare la semne de alterari microbiene si nici la continutul de arsen, metale grele, pesticide si aditivi alimentari, intrucat acestea sunt prevazute in reglementarile sanitare in vigoare.
Materii prime si auxiliare:Materii prime si materiale folosite la fabricarea gogosilor trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare.Gogosile se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator.In functie de reteta de fabricatie gogosile mai pot contine si alte adaosuri sau substante pentru ameliorarea calitatii, avizate sanitar conform reglementarilor in vigoare.
Proprietati organoleptice
Caracterisici | Conditii de admisibilitate | |
Aspect | Exterior | Format specific sortimentului (forma inelara, rotunda, impletita, rulou strans sau impletit la capete) |
Suprafata | Uniforma si/sau cu denivelari datorate basicilor, presarate sau nu cu zahar farin, fara urme de umplutura in cazul gogosilor umplute | |
Culoarea miezului (in sectiune) | Brun deschis pana la brun inchis, pufos, bine copt, elastic, in cazul gogosilor cu umplutura la mijloc | |
Aroma | Placuta, caracteristica aromelor folosite, fara miros strain: de ulei ranced sau ars, de mucegai | |
Gust | Placut, dulce, caracteristic materialelor si umpluturilor continute de fiecare sortiment, fara gust amar, fara scrasnet datorat impuritatilor minerale (pamant, nisip etc) |
Proprietati fizice si chimice
Produsul | Conditii de admisibilitate | ||||
Umiditate %, maxim | Aciditate, grade maxim | Zahar total raportat la s.u. % minim | Grasime totala, raportata la s.u. % minim | Cenusa solubila HCl 10 %, % maxim | |
Gogosi simple | 38 | 2,5 | 5,0 | 15,0 | 0,2 |
Gogosi cu umplutura | 40 | 2,5 | 5,0 | 15,0 | 0,2 |