Păine albă

SP-3232-97

 

Proprietati organoleptice

Caracterisici Conditii de admisibilitate
Aspect Exterior general Produs bine dezvoltat, cu format specific sortimentului: rotund, oval, lung, paralelipipedic (pentru painea la forma)Suprafata cu sau fara crestaturi (oblice, longitudinale, intersectate), specifica sortimentului
Coaja Suprafata lucioasa, mata sau infainata, specifica sortimentuluiCuloarea galbena aurie, uniforma, rumena
Miez (in sectiune) Miez bine afanat pe toata suprafata sectiunii, fara aglomerari de faina, legat structural de coaja, elastic cu pori fini
Aroma Placuta, caracteristica painii albe bine coapte, fara miros strain (de mucegai, de ranced, de combustibil etc.)
Gust Placut, caracteristic painii albe bine coapte, fara scrasnet datorat impuritatilor minerale (pamant, nisip etc.)

 

Proprietati fizice si chimice

Paine kg/buc. Felul coacerii Umiditate miez % maxim Porozitate % minim Aciditate grade maxim Volum cm³ la 100g minim Continut de clorura de sodiu % maxim Continut de cenusa insolubila in acid clorhidric 10 %, % maxim
Conditii de admisibilitate
0,300 – 0,500 vatra 43.5 73 4 290 93 1.3 0.2
forma 44.0 74 3 300 95
0,500 – 1,000 vatra 44.0 73 3 290 93 1.3 0.2
forma 44.5 74 3 300 95
1,000 – 1,500 vatra 44.5 73 3 280 93 1.3 0.2
forma 45 74 3 95
peste 1,500 vatra 45.5 73 3 280 93 1.3 0.2
forma