SP-2530-97
Pufuleti obtinuti prin expandarea granulelor de porumb degerminat cu sau fara glazura cu diverse amestecuri de produse alimentare preparate din: sare, ulei, branza, lapte praf, zahar, acid citric, coloranti alimentari arome etc.Nota: Standardul nu contine prescriptii referitoare la semne de alterari microbiene si nici la continutul de arsen, metale grele, pesticide si aditivi alimentari, intrucat acestea sunt prevazute in reglementarile sanitare in vigoare.
Materii prime si materiale:Materii prime si materiale folosite la fabricarea pufuletilor trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare.Pufuletii se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator cu respectarea normelor sanitare in vigoare.
Proprietati organoleptice
Caracterisici | Conditii de admisibilitate | |
pufuleti aperitiv | pufuleti desert | |
Aspect | Forme diferite (sferice, elicoidale, cornulete, bastonase etc.) | |
Suprafata | Cu asperitati, caracteristica expandatelor | |
Culoare | Galben aurie | Caracteristica materialului folosit la glazurare, cu intercalatii de culoare galbena specifica produsului expandat |
Miez | Spongios, specific expandatului din cereale | |
Gust si miros | Placut, usor sarat, specific ingredientelor folosite | Placut, dulce, specific materialelor si aromelor adaugate |
Proprietati fizice si chimice
Caracteristici | Conditii de admisibilitate | |
pufuleti aperitiv | pufuleti desert | |
Umiditate, % maxim | 7 | 7 |
Grasime raportata la s.u., % minim | 3 | – |
Clorura de sodiu, %, maxim | 2 | – |
Zahar exprimat in zaharoza si raportat la s.u., %, minim | – | 10 |
Cenusa insolubila in HCl 10 %, % maxim | 0,2 | 0,2 |
Note: – Umiditatea din tabel se refera la umiditatea produsului dupa o ora de la ambalare.In caz de variatie a umiditatii produsului (cresterea sau scaderea acesteia datorita fenomenelor de echilibru higroscopic), diferenta de umiditate se va regasi in greutatea produsului ambalat.