Pufuleți

SP-2530-97

 

Pufuleti obtinuti prin expandarea granulelor de porumb degerminat cu sau fara glazura cu diverse amestecuri de produse alimentare preparate din: sare, ulei, branza, lapte praf, zahar, acid citric, coloranti alimentari arome etc.Nota: Standardul nu contine prescriptii referitoare la semne de alterari microbiene si nici la continutul de arsen, metale grele, pesticide si aditivi alimentari, intrucat acestea sunt prevazute in reglementarile sanitare in vigoare.

Materii prime si materiale:Materii prime si materiale folosite la fabricarea pufuletilor trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare.Pufuletii se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator cu respectarea normelor sanitare in vigoare.

 

Proprietati organoleptice

Caracterisici Conditii de admisibilitate
pufuleti aperitiv pufuleti desert
Aspect Forme diferite (sferice, elicoidale, cornulete, bastonase etc.)
Suprafata Cu asperitati, caracteristica expandatelor
Culoare Galben aurie Caracteristica materialului folosit la glazurare, cu intercalatii de culoare galbena specifica produsului expandat
Miez Spongios, specific expandatului din cereale
Gust si miros Placut, usor sarat, specific ingredientelor folosite Placut, dulce, specific materialelor si aromelor adaugate

 

Proprietati fizice si chimice

Caracteristici Conditii de admisibilitate
pufuleti aperitiv pufuleti desert
Umiditate, % maxim 7 7
Grasime raportata la s.u., % minim 3
Clorura de sodiu, %, maxim 2
Zahar exprimat in zaharoza si raportat la s.u., %, minim 10
Cenusa insolubila in HCl 10 %, % maxim 0,2 0,2

Note: – Umiditatea din tabel se refera la umiditatea produsului dupa o ora de la ambalare.In caz de variatie a umiditatii produsului (cresterea sau scaderea acesteia datorita fenomenelor de echilibru higroscopic), diferenta de umiditate se va regasi in greutatea produsului ambalat.