Produse dietetice

SP-2954-97

 

Produse de panificatie din faina de grau dietetica se clasifica in:

  • produse de panificatie din. faina tip 1750 (obtinuta prin extractie directa)
  • produse de panificatie din. faina graham

 

Materii prime si auxiliare:Materii prime, auxiliare si adaosurile folosite pentru ameliorarea calitatii produselor din faina dietetica de grau trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si reglementarilor sanitare in vigoare.Produsele din faina dietetica de grau se fabrica conform instructiunilor tehnologice elaborate de producator cu respectarea normelor sanitare in vigoare.

 

Produsele de panificatie din faina dietetica de grau se fabrica de forme si mase diferite, conform tabelului de mai jos:

Denumirea sortimentului Masa nominala kg/buc Toleranta % Format Materii prime si materiale
A. Produse de panificatie din faina tip 1750 – paine dietetica 0,500 +3 lung sau rotund – faina de grau dietetica tip 1750, sare, drojdie, lapte degresat, apa
B. Produse de panificatie din faina graham – specialitate graham 0,250
0,300
+5
+5
paralelipipedica – faina graham, faina neagra, drojdie, sare, chimen, apa
– chifle graham 0,100
0,200
+5
+5
rotunda – faina graham, faina alba, drojdie, sare, apa
– paine graham cu miere 0,200
0,160
+5
+5
paralelipipedica – faina graham, faina alba, drojdie, miere, acid lactic, apa
– specialitate fibropan 0,200 +5 rotunda – tarate de grau, faina alba, drojdie, sare, amelioratori

 

Proprietati organoleptice

Caracterisici Conditii de admisibilitate
Produse de panificatie dietetice
din faina tip 1750 din faina graham
Aspect Exterior general Produs bine dezvoltat, cu format specific sortimentului Produs dezvoltat, cu format specific sortimentului
Coaja Suprafata lucioasa, mata sau infainata, cu sau fara taieturi sau intepaturi, de culoare brun roscata, uniforma Suprafata mata, negrasa, cu mici crapaturi, de culoare brun inchisa
Miez (in sectiune) Miez fanat pe toata suprafata sectiunii, elastic, fara aglomerari de faina Masa buretoasa, cu pori neuniformi, elastica, umeda la pipait, cu fractiuni vizibile de bob, specific fainii graham, fara aglomerari de faina
Aroma Placuta, caracteristica adaosurilor folosite
Gust Placut, caracteristic adaosurilor

 

Proprietati fizice si chimice

Grupa Masa nominala Conditii de admisibilitate
Umiditate miez %, maxim Porozitate % minim Aciditate, grade maxim Volumul cm³ / 100g Continut de zahar total exprimat in zaharoza, raportat la S.U., % minim
Paine dietetica 0,500 47 60 6
Specialitate graham 0,250
0,300
51
52
55
55
230
235
230
235

Chifle graham 0,100
0,200
44 4
Graham cu miere 0,160
0,200
43 4 3,5
Specialitate fibropan 0,200 46 3