- SR 13548:2013 – Grâu comun (Triticum aestivum). Specificaţii
- SR ISO 11051:1999 – Grâu durum (Triticum durum Desf.). Specificaţii
- SR EN ISO 24333:2010 – Cereale şi produse din cereale. Eşantionare
- SR EN 15587:2019 – Cereale și produse cerealiere. Determinarea conținutului de impurități în grâu (Triticum aestivum L.), grâu durum (Triticum durum Desf.), secară (Secale cereale L.), triticale (Triticosecale Wittmack spp) și orz pentru hrana animalelor (Hordeum vulgare L.)
- SR 6534:2008 – Seminţe pentru consum. Condiţii de conservare
- SR 7522:2007 – Seminţe pentru consum. Defecte. Terminologie
- SR 7522:2007/C91:2008 – Seminţe pentru consum. Defecte. Terminologie
- STAS 6283/2-84 – Seminţe agricole. Grâu. Determinarea sticlozităţii
- STAS 6283/3-76 – Seminţe agricole. Grâu pentru consum. Determinarea acidităţii
- SR EN ISO 5223:2016 – Site de cernere pentru încercări pentru cereale
- SR EN 15585:2008 – Cereale şi produse cerealiere. Grâu durum (T. Durum Desf.). Determinarea conţinutului de boabe parţial sticloase şi calculul procentului de boabe sticloase
- SR EN ISO 3093:2010 – Grâu, secară şi făinuri corespunzătoare, grâu durum şi făină grifică de grâu durum. Determinarea indicelui de cădere conform Hagberg – Perten
- SR EN ISO 5529:2010 – Grâu. Determinarea indicelui de sedimentare. Testul Zeleny
- STAS 9875-74 – Germeni de grâu
- STAS 5785-81 – Tărâţe de grâu
- SR 5447:2013 – Porumb. Specificaţii
- SR 13469:2002 – Porumb măcinat integral
- SR EN ISO 6540:2021 – Porumb. Determinarea umidității (pentru boabe măcinate şi pentru boabe întregi)
- SR EN 16378:2013 – Cereale. Determinarea conţinutului de impurităţi în porumb (Zea mays, L.) şi sorg (Sorghum bicolor, L.)
- SR EN 15891:2011 – Produse alimentare. Determinarea conţinutului de deoxynivalenol din cereale, produse din cereale şi alimente pe bază de cereale pentru sugari şi copii mici. Metoda HPLC cu purificare pe coloană de imunoafinitate şi detecţie UV
- SR 984:2013 – Secară alimentară. Specificaţii
- SR ISO 6820:2002 – Făină de grâu şi făină de secară. Reguli generale pentru elaborarea metodelor de realizare a probelor de coacere
- SR 877:1996 – Făină de grâu
- SR 90:2007 – Făină de grâu. Metode de analiză
- SR EN ISO 3093:2010 – Grâu, secară şi făinuri corespunzătoare, grâu durum şi făină grifică de grâu durum. Determinarea indicelui de cădere conform Hagberg – Perten
- SR ISO 11050:2022 – Făină de grâu și făină grifică de grâu durum. Determinarea impurităților de origine animală
- SR EN ISO 11052:2007 – Făină şi griş de grâu durum. Determinarea conţinutului de pigmenţi galbeni
- SR EN ISO 16624:2020 – Făină de grâu și făină grifică de grâu dur. Determinarea culorii prin colorimetrie prin reflexie difuză
- SR EN ISO 17715:2015 – Făină de grâu (Triticum aestivum L.). Metodă amperometrică pentru măsurarea deteriorării amidonului
- SR EN ISO 17718:2015 – Făină şi făină integrală de grâu (Triticum aestivum L.). Determinarea comportamentului reologic în funcţie de amestecare şi de creşterea temperaturii
- SR EN ISO 27971:2023 – Cereale și produse cerealiere. Grâu comun (Triticum aestivum L.). Determinarea proprietăţilor alveografice ale unui aluat cu hidratare constantă din făină industrială sau de încercare și metodologia de măcinare experimentală
- SR EN ISO 5530-1:2015 – Făină de grâu. Caracteristici fizice ale aluaturilor. Partea 1: Determinarea absorbţiei apei şi a proprietăţilor reologice utilizând un farinograf
- SR EN ISO 5530-2:2015 – Făină de grâu. Caracteristici fizice ale aluaturilor. Partea 2: Determinarea proprietăţilor reologice utilizând un extensograf
- SR EN ISO 21415-1:2007 – Grâu şi făina de grâu. Conţinut de gluten. Partea 1: Determinarea glutenului umed printr-o metodă manuală
- SR EN ISO 21415-2:2016 – Grâu şi făină de grâu. Conţinut de gluten. Partea 2: Determinarea glutenului umed şi a indicelui glutenic prin mijloace mecanice
- SR EN ISO 21415-3:2007 – Grâu şi făină de grâu. Conţinut de gluten. Partea 3: Determinarea glutenului uscat din gluten umed printr-o metodă de uscare la etuvă
- SR EN ISO 21415-4:2007 – Grâu şi făină de grâu. Conţinut de gluten. Partea 4: Determinarea glutenului uscat din gluten umed printr-o metodă rapidă de uscare
- SR EN ISO 7973:2016 – Cereale şi produse măcinate din cereale. Determinarea viscozităţii făinii. Metoda care utilizează un amilograf
- SR 13013-3:1994 – Produse cerealiere, de morărit, de panificaţie, biscuiţi şi paste făinoase. Determinarea conţinutului de proteină brută
- SR 878:1996 – Pâine de făină de grâu
- SR 1225:1996 – Griş
- SR 1227-1:1994 – Biscuiţi. Condiţii tehnice generale de calitate
- SR 1227-1:1994/A1:1997 – Biscuiţi. Condiţii tehnice generale de calitate
- STAS 1227/2-89/A1:1997 – Biscuiţi. Reguli pentru verificarea calităţii, ambalare, marcare, depozitare, transport şi documente
- STAS 1227/2-89 – Biscuiţi. Reguli pentru verificarea calităţii, ambalare, marcare, depozitare, transport şi documente
- STAS 1227/3-90 – Biscuiţi. Metode de analiză
- STAS 756/1-85 – Paste făinoase. Condiţii tehnice generale de calitate
- STAS 756/1-85/A1:1997 – Paste făinoase. Condiţii tehnice generale de calitate
- STAS 756/1-85/A2:1999 – Paste făinoase. Condiţii tehnice generale de calitate
- STAS 756/2-85 – Paste făinoase. Forme, dimensiuni şi defecte
- STAS 756/3-85 – Paste făinoase. Metode de analiză
- SR EN 16618:2015 – Analiza produselor alimentare. Determinarea conţinutului de acrilamidă în produsele alimentare prin cromatografie de lichide cuplată cu spectrometrie de masă în tandem (CL-ESI-SM-SM)
- SR 13360:1996 – Sare pentru uz alimentar