Ciolacu: România îşi dezvoltă capacitatea de a produce alimente cu materie primă locală prin schema INVESTALIM

Ciolacu: România îşi dezvoltă capacitatea de a produce alimente cu materie primă locală prin schema INVESTALIM

Schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM va permite României să-şi dezvolte capacitatea de a produce alimente din materie primă provenind de la fermierii locali, a declarat, joi, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Înţeleg de la domnul ministru al Agriculturii că este gata selecţia proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM. Sunt eligibile investiţii de peste 4,5 miliarde de lei, din care ajutorul de stat este aproape 2,7 miliarde.
Interesul major al antreprenorilor arată un parteneriat real între Guvern şi mediul de afaceri pentru dezvoltarea producţiei locale.

Asta înseamnă construirea unor noi fabrici sau dezvoltarea celor existente în procesarea cărnii, uleiului, a fructelor, a zahărului sau în morărit şi panificaţie.

România îşi dezvoltă astfel capacitatea de a produce alimente din materie primă provenind de la fermierii noştri. Din punctul meu de vedere, un obiectiv strategic al acestei guvernări”, a spus Ciolacu în şedinţa de guvern. 

https://agrobiznes.ro/45267-ciolacu-romania-isi-dezvolta-capacitatea-de-a-produce-alimente-cu-materie-prima-locala-prin-schema-investalim/

Distribuie