Denumire proiect: Enhancement of Agro Food Chain Byproducts through
Innovative and Sustainable Methods
Proiect nr.: 2024-1-RO01-KA220-HED-000246776
KA220-HED – Cooperation partnerships in higher education (KA220-HED)
Durata proiectului: 24 luni
Data început: 16 Decembrie 2024
Parteneriat:
- ROMPAN – PATRONATUL ROMÂN DIN INDUSTRIA DE MORĂRIT, PANIFICAȚIE ȘI PRODUSE FĂINOASE ROMPAN- Coordonator
Obiective:
Obiectivul general:
Obiectivul principal al proiectului este de a stabili un parteneriat de colaborare transfrontalier, încurajând inițiative comune pentru schimbul de bune practici și cooperarea la nivel european în domeniul îmbunătățirii subproduselor lanțului agroalimentar prin metode inovatoare și sustenabile.
OS1: Îmbunătățirea avansării, transferului și aplicării practicilor inovatoare în cadrul economiei circulare, în contextul schimbărilor politice, sociale și economice actuale, cu scopul de a atinge zero deșeuri prin recuperarea eficientă a resurselor pentru a minimiza subprodusele lanțului agroalimentar generate din tehnologiile alimentare în toate țările partenere.
OS2: Creșterea implicării subproduselor lanțului agroalimentar în cerințele nutriționale umane, importanța compoziției lor chimice și biodisponibilitatea și bioaccesibilitatea lor prin digestie in vitro și in vivo.
OS3: Îmbunătățirea expertizei a 14 specialiști, precum și a studenților la masterat și doctorat, prin asigurarea unei formări avansate în domeniul tehnologiilor alimentare, noilor metode de valorificare durabilă, cerințelor nutriționale alimentare, cu scopul de a obține calificări înalte în domeniu.
OS4: Dezvoltarea abilităților/mijloacelor de utilizare a subproduselor lanțului agroalimentar ca ingrediente funcționale în diferite industrii prin inițiative de conștientizare a agenților economici.