OpenEAT

Proiect Description

Denumire proiect: OpenEAT – I eat to live or I live to eat

Proiect nr.: 2024-1-RO01-KA220-VET-000249064

Proiectul este finanțat prin Programul Erasmus+ 2021-2027, KA220-VET – Parteneriate de cooperare în domeniul educației și formării profesionale

Perioada de implementare: 31 Decembrie 2024 – 30 Decembrie 2026

Parteneriat:

  • ROMPAN – PATRONATUL ROMÂN DIN INDUSTRIA DE MORĂRIT, PANIFICAȚIE ȘI PRODUSE FĂINOASE ROMPAN- Coordonator
  • ANSES – AGENCE NATIONALE DE LA SECURITE SANITAIRE DE L’ALIMENTATION DE L’ENVIRONNEMENT ET DU TRAVAIL FRANCE
  • FINS – Institute of Food Technology UNIVERZITET U NOVOM SADU, Serbia
  • ULST – UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII “Regele Mihai I” Timisoara, Romania
  • UNIBA – UNIVERSITA DEGLI STUDI DI BARI ALDO MORO, Italia
  • Institute of climatesmart agriculture of the National Academy of Agrarian Sciences of Ukraine

Obiective:

Obiectivul general al proiectului este de a dezvolta un parteneriat transnațional, precum și inițiative comune pentru cooperare și răspuns prin educație și formare la situația creată de războiul din Ucraina.

OS1. Dezvoltarea de măsuri pentru reducerea contaminării cerealelor și a produselor conexe

OS2. Creșterea competențelor specialiștilor prin mobilitate mixtă pe termen scurt (LTT)

OS3. Creșterea gradului de conștientizare a specialiștilor, autorităților, factorilor de decizie, consumatorilor cu privire la acest subiect.

 


Activități:
  WP1. Activitate de management și coordonare
  WP2. Elaborarea rezultatelor intelectuale
  WP3. Activități de învățare/predare/formare
  WP4. Activități de comunicare și diseminare
 
  Rezultate:
  R1. 1 Curriculum pentru specialiști privind cerealele contaminate și produsele conexe
  R2. 3 ghiduri de bune practici:
  1. i) Măsuri de prevenire și reducere a contaminării cerealelor și produselor conexe în contextul conflictului ucrainean
  2. ii) Metodologii de detectare a contaminanților din cereale și produse din cereale
iii) Impactul contaminanților asupra sănătății și siguranței alimentare
  R3. 36 de experți instruiți prin LTT
  R4. 90 de specialiști instruiți
  R5. 6 evenimente de multiplicare (Metode de lucru pentru specialiști) cu 200 de participanți
  R6. 12 newsletters și o pagină web