QBake (Qualifications for the European Bakery Industry) a fost un proiect Leonardo da Vinci de Dezvoltare a Inovației, finanțat de CE prin intermediul EACEA.
Perioadă de implementare: 1 februarie 2012 – 31 ianuarie 2014.
Parteneriat:
- AINIA (Spania) – Coordonatorul proiectului – Food Research and Development Centre
- Campden BRI (Marea Britanie)
- Institutul Național de Cercetare & Dezvoltare pentru bioresurse alimentare – IBA București (Romania)
- The Hellenic Food Authority (Grecia)
- CEOPAN – Spanish Confederation of Bakery Organizations (Spania)
- SEVT – Federation of Hellenic Food Industries (Grecia)
- HELAFT – The Hellenic Association of Food Technologists (Grecia)
- ROMPAN – Patronatul Român din industria de morărit, panificație și produse făinoase (România)
- Camera de Comerț și Agrocultură a județului Galați (România)
- Ecyl – The Public Employment Service of Castilla y León (Spania)
Obiectivul principal a fost dezvoltarea unui curs de formare adecvat pentru angajații din sector care altfel nu ar avea oportunitatea de a-și actualiza cunoștințele și abilitățile în ceea ce privește noile tehnologii implementate în industria de brutărie. Proiectul a dezvoltat cursul și l-a validat cu un grup de stagiari, care vor obține certificatul Europass, recunoscându-le noile competențe.