Adresă membri referitor la găsirea unor surse de finanțare

Adresă membri referitor la găsirea unor surse de finanțare

Rompan s-a implicat în găsirea unor surse de finanţare a sectorului de morărit-panificaţie, cum ar fi :

  • Subvenţionarea cantităţilor de grâu şi porumb cumpărate în vederea procesării pentru făină şi mălai;
  • Instituirea unei scheme de ajutor de stat numai pentru industria alimentară pentru investiţii în surse regenerabile de energie şi de anvelopare a clădirilor şi altele.
  • Lansarea în cursul lunii septembrie a măsurii 4.1.1. bis, prin care IMM-urile din industria alimentară şi a construcţiilor vor putea contracta granturi de investiţii necesare retehnologizării în valoare de 300 mil euro. Valoarea granturilor este cuprinsă între 50.000 şi 500.000 de euro.

După câteva săptămîni de lucru intens la M.A.D.R şi M.I.P.E, suntem în situaţia de a vă comunica că :

  • Forma finală a Ordonanţei de Urgenţă o aveţi în ataşament şi ea va fi aprobată de Guvern şi va intra în vigoare imediat după aprobare. Dacă aveţi observaţii, vă rugăm să le transmiteţi până mâine ora 10,00;
  • In cursul zilei de 07.09.2022 s-a definitivat schema de ajutor pentru investiţii – energie – care are 3 componente :
  • Schema de minimis 30 mil euro
  • Surse regenerabile de energie 85 mil euro
  • Imbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor industriale şi construcţiilor anexe 85 mil euro.

Lansarea ghidurilor va fi publicată în ziua de 21 septembrie 2022, ora 13 la sediul M.I.P.E cu participarea tuturor celor interesaţi să investească.

Inscrierile de participare se vor face la Rompan.

Tinem să vă informăm că mai sunt în lucru şi alte scheme de ajutor pentru industria alimentară dintre care desprindem ca foarte interesant şi atractiv finanţarea în infrastructura internă care să facă legătura cu infrastructura naţională (drumuri interioare, cale ferată uzinală, amenajări construcţii pentru activitatea principală).

Toate aceste probleme se vor dezbate cu ocazia lansării ghidurilor pentru schema de ajutor – eficienţa energetică. Din acest motiv, vă sugerăm să participaţi la lansare în data de 21 septembrie a.c.

Adresa poate fi descărcată aici.

 

Distribuie