PNRR: Perioada de depunere a proiectelor destinate investițiilor pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar) a fost prelungită

PNRR: Perioada de depunere a proiectelor destinate investițiilor pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar) a fost prelungită

Ministerul Energiei a anunțat astăzi, 24 mai 2022, faptul că a fost prelungită perioada de depunere a proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investițiilor pentru instalarea de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară.
Termenul inițial era 31 mai 2022, dar printr-un ordin a fost prelungită perioada cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2022, ora 17.00.
Apelul are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea – luna iunie 2024.
Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum:
Energie eoliană:
  • 1.300.000 Euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 650.000 Euro/MW- pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.
Energie solară
  • 750.000 Euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 425.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.
Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.
Mai multe detalii despre apel sunt disponibile aici.
Proiectele pot fi depuse pe platforma: https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home.
Sursa: Ministerul Energiei

Distribuie