BY PRODUCT

Proiect Description

Denumire proiect: STRATEGIES REGARDING THE VALORIZATION OF HORTICULTURAL AND AGRICULTURAL BY-PRODUCTS AS FUNCTIONAL FOODS IN THE CONTEXT OF A CIRCULAR ECONOMY​ – BY PRODUCT / STRATEGII PRIVIND VALORIZAREA SUBPRODUSELOR HORTICOLE ȘI AGRICOLE CA ALIMENTE FUNCȚIONALE ÎN CONTEXTUL ECONOMIEI CIRCULARE – BY-PRODUCT

Proiect nr. 2020-1-RO01-KA203-080172

Parteneri:

  • Universitatea de Agricultură și Medicină Veterinară din Banat ”Regele Mihai I din România”, Romania BUAS (LP)
  • Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Romania (P1)​
  • ​Estonian University of Life Sciences EESTI MAAULIKOOL (P3)​
  • ​Patronatul Român din Industria de Morărit, panificație și produse făinoase (ROMPAN), Romania (P4). ​

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea unui parteneriat strategic transnațional, precum și inițierea unor obiective comune de cooperare și schimb de bune practici la nivel european, care să conducă la transferul de cunoștințe în domeniul valorificării produselor agroalimentare. produse și deșeuri.

Abilitățile profesionale (evaluare, creare) care au fost dezvoltate se referă la:

– cunoașterea principalelor subproduse obținute din agricultură și horticultură, în special din tehnologia vinului și a berii, prelucrarea fructelor și legumelor;

– capacitatea de a evalua și crea metode de extracție, identificare și cuantificare necesare obținerii principiului activ valoros din subproduse;

– capacitatea de a identifica și selecta, pe baza experienței specifice a fiecărui partener, metodele optime de prelucrare și valorificare a subproduselor identificate în tehnologiile aplicabile la nivel național.

– capacitatea de a proiecta produse de panificație și patiserie noi și funcționale bazate pe principiul activ valoros din subproduse

Rezultate:

  • Curricula – Strategii privind valorificarea subproduselor horticole și agricole ca alimente funcționale în contextul unei economii circulare
  • Handbook – Strategii privind valorifcarea subproduselor horticole și agricole în technologia alimentelor funcționale în contextul economiei circulare