CONFORM

Proiect Description

ConForm – Consiliere si Formare pentru dezvoltare profesionala in industria de morarit, panificatie si produse fainoase – cod SMIS 317580

Proiect finanțat din Fondul Social European+

Titlu Apel: “Ține pasul” – regiuni mai puțin dezvoltate;                                                                

Cod apel: PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36

Perioada de implementare:  Septembrie 2024 – Februarie 2027

 

Obiectivul general al proiectului consta in implementarea pe o perioada de 30 de luni a unui program integrat de masuri concrete care vor contribui la cresterea competitivitatii  profesionale prin dezvoltarea resurselor umane, prin facilitarea accesului la servicii de consiliere profesionala si formare profesionala continua pentru 623 persoane – angajati din industria alimentara, preponderent industria de morarit si panificatie, din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Centru, in vederea actualizarii /dezvoltarii competențelor specifice ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide si a apariției de noi competențe pentru a ține pasul cu schimbările tehnologice de la locul de  muncă din sectorul de industrie alimentara, preponderent industria de morarit si panificatie.

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

 

OS1. Cresterea gradului de interes si constientizare a angajatorilor si angajatilor din industria alimentara, preponderent industria de morarit si panificatie din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Centru privind importanta si necesitatea participarii angajatilor la programe de formare continua

OS2. Cresterea performantelor in plan profesional pentru 623 angajati din industria alimentara, preponderent industria de morarit si panificatie, din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Centru care vor participa la cursurile de calificare, perfectionare, cursuri recunoscute la nivelul operatorilor economici precum si cursuri in domeniul dobandirii de competente digitale

OS3. Facilitarea accesului la interventii suport pentru cresterea accesului la FPC si oferirea unui sprijin educational individualizat

 

Grupul ținta

Grupul tinta al proiectului este format din 623 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din intreprinderi din industria alimentara, preponderent industria de morarit si panificatie din regiunile Nord Vest, Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia si Centru.

 

Localizare: Regiunea Centru:  Sibiu, Mureș, Harghita; Nord Vest: Sălaj,

 

Rezultate:

  • O campanie de conștientizare și două conferințe naționale vor fi organizate pentru a sublinia importanța participării la programele de formare continuă (FPC) în rândul angajatorilor și angajaților.
  • Vor fi recrutate și selectate 623 de persoane pentru a participa la programul de formare profesională.
  • Minimum 623 de persoane vor fi consiliate pentru a încuraja participarea la programele de FPC, în legătură cu dezvoltarea carierei și apariția de noi competențe pe piața muncii.
  • Va fi organizată o sesiune de curs de calificare nivel 2 pentru morari, cu minimum 28 de participanți.
  • Patru sesiuni de curs de calificare nivel 2 pentru operatori la fabricarea produselor făinoase vor fi desfășurate, cu cel puțin 84 de participanți.
  • Va fi organizată o sesiune de curs de specializare pentru formatori, cu 28 de participanți
  • Vor fi organizate 10 sesiuni de cursuri de igienă specifice industriei alimentare, cu participarea a minimum 303 persoane
  • Vor fi organizate 13 sesiuni de cursuri pentru competențe digitale, dintre care 5 la nivel avansat și 8 la nivel de bază.
  • Minimum 180 de persoane vor participa la aceste cursuri, cu 60 de persoane la nivel avansat și 120 la nivel de bază.
  • Vor fi organizate 24 de workshopuri de inovare socială axate pe dezvoltarea competențelor și a locurilor de muncă digitale în industria alimentară, cu aproximativ 10 participanți per workshop, desfășurate în 6 regiuni (4 workshop-uri/regiune).

 


Comunicat de presă Pentru detalii suplimentare și înscrieri vă rugăm ne puteți contacta la adresa de mail tehnic@rompan.ro sau la numărul de telefon 021/312.31.20.