ConFormPan

Portfolio Description

Proiectul ConFormPan – Consiliere și Formare pentru dezvoltare profesională în industria de morărit, panificație și produse făinoase – Cod SMIS 317675 din regiunea București-Ilfov este finanțat prin Fondul Social European+, Apelul “Ține pasul” – Regiunea Dezvoltată București-Ilfov și se va desfășura în perioada Septembrie 2024 – Februarie 2027.

Obiectiv general: Obiectivul general al proiectului constă în implementarea pe o perioadă de 30 de luni a unui program integrat de masuri concrete care vor contribui la cresterea competitivității profesionale prin dezvoltarea resurselor umane, prin facilitarea accesului la servicii de consiliere profesională și formare profesională continuă pentru 604 persoane – angajați din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație din regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, în vederea actualizării/dezvoltării competențelor specifice ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe pentru a ține pasul cu schimbările tehnologice de la locul de muncă din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație.

  • Cresterea gradului de interes și constientizare a angajatorilor și angajatilor din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație din regiunea Bucuresti-Ilfov privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă.
  • Creșterea performantelor în plan profesional pentru 604 angajati din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație din regiunea Bucuresti-Ilfov care vor participa la cursurile de calificare, perfecționare, cursuri recunoscute la nivelul operatorilor economici precum și cursuri în domeniul dobândirii de competențe digitale.
  • Facilitarea accesului la intervenții suport pentru creșterea accesului la FPC și oferirea unui sprijin educațional individualizat.

Grupul țintă al proiectului este format din 604 persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial), inclusiv persoane care ocupă poziții de management, ce provin din intreprinderi din industria alimentară, preponderent industria de morărit și panificație din regiunea Bucuresti-Ilfov.

Proiectul din regiunea București-Ilfov va realiza o serie de rezultate axate pe îmbunătățirea competențelor digitale și promovarea formării profesionale continue în industria alimentară, în special în domeniul morăritului și panificației:

  •  Vor fi realizate o campanie de conștientizare și două conferințe regionale pentru a sublinia importanța și necesitatea participării la programele de formare continuă (FPC) pentru angajatori și angajați.
  • Vor fi recrutate și selectate în grupul țintă minimum 604 persoane pentru participarea la programul de formare profesională.
  • Vor fi consiliate minimum 604 persoane pentru a încuraja participarea la programele de formare profesională continuă (FPC), legată de dezvoltarea carierei și apariția de noi competențe pe piața muncii.
  • Vor fi organizate minimum 2 sesiuni de cursuri de calificare nivel 2 pentru brutari, cu cel puțin 34 de participanți.
  • Vor fi organizate minimum 3 sesiuni de cursuri de calificare nivel 2 pentru operatori la fabricarea produselor făinoase, cu minimum 66 de participanți.
  • Vor fi organizate 16 sesiuni de cursuri de igienă specifică industriei alimentare, cu participarea a cel puțin 314 persoane
  • Va fi organizată cel puțin o sesiune de curs de specializare pentru formatori, cu minimum 10 participanți
  • Vor fi organizate minimum 13 sesiuni de curs pentru competențe digitale, din care 5 la nivel avansat și 8 la nivel de bază.
  • Un total de 180 de persoane vor participa la aceste cursuri, dintre care 60 vor urma cursuri avansate și 120 cursuri de bază
  • Vor fi organizate 14 ateliere cu tema „Mecanisme inovatoare de dezvoltare a competențelor și a locurilor de muncă digitale în întreprinderile din industria alimentară”, fiecare având aproximativ 10 participanți.

 


More Information
  Pentru detalii suplimentare și înscrieri vă rugăm ne puteți contacta la adresa de mail tehnic@rompan.ro sau la numărul de telefon 021/312.31.20.