Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară a derulat proiectul POSDRU/182/2.3/S/151536 cu titlul ”Flexibilitate pe piața muncii pentru industria alimentară prin formare profesională continuă (FLEXI-IA-FPC)”, în baza contractului de finantare încheiat cu Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial ”Dezvoltarea Resurselor Umane” – Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic.
Proiectul a fost implementat in parteneriat cu Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN si S.C. Formare Managerială în Turism S.R.L.
Valoarea totala a proiectului a fost de 8.569.641,50 lei, din care asistența financiară nerambursală este de 8.398.248,67 lei.
REGIUNI DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI
- Centru
- Vest
- Sud Muntenia
- Nord-Est
- Sud -Est
- Bucurest-Ilfov
OBIECTIVUL GENERAL AL PROIECTULUI: Creșterea competitivității și adaptabilității a 718 persoane angajate în intreprinderi/instituții din sectoarele economice incluse în direcțiile actuale de politică industrială (Procesarea alimentelor și bauturilor/Industrie alimentară) și din zonele foste industrializate prin participarea la programe de formare profesională continuă, în vederea obținerii unei calificări complete și actuale, prin activități destinate calificării/recalificării, în corelare cu cerințele pieței muncii, competitivității și dezvoltării durabile.
OBIECTIVE SPECIFICE:
- Dezvoltarea oportunităților de formare profesională și promovarea beneficiilor FPC prin campanii de promovare adresate persoanelor angajate din 5 regiuni de dezvoltare
- Promovarea accesului angajaților la programe FPC, în vederea obținerii unui certificat de calificare cu recunoaștere națională
- Dezvoltarea și furnizarea unor programe de FPC în vederea calificării/recalificării în meserii specifice sectorului economic PROCESAREA ALIMENTELOR Și BAUTURILOR/INDUSTRIE ALIMENTARĂ pentru 718 angajați
- Imbunătățirea capacității profesionale a 718 angajați din intreprinderi/instituții din sectorul economic Procesarea alimentelor și băuturilor/Industrie alimentară inclus în direcțiile actuale de politică industrială și din zonele foste industrializate prin participarea la cursuri de FPC (calificare/recalificare) care respectă standardele recunoscute la nivel european, având la bază metode și material-suport adaptate necesităților moderne de învațare
- Acordarea de subvenții participanților la programele de formare profesională derulate în cadrul proiectului
- Sprijinirea accesului și participării la FPC prin organizarea unor schimburi de experiență și diseminare de bune practici în domeniul FPC
- Promovarea principiilor egalității de șanse, protecției mediului, siguranței și sănatații la locul de muncă
Grupul tinta – este format din 718 angajati din care minimum 50% au domiciliul/reședința în zonele/județele/orașele foste industrializate, inclusiv zonele limitrofe acestora