Sancţiuni de peste 20 mln de lei pentru abateri de la aplicarea prevederilor RO e-Transport, în primele zile din iulie

Sancţiuni de peste 20 mln de lei pentru abateri de la aplicarea prevederilor RO e-Transport, în primele zile din iulie

Aproximativ 300 de inspectori antifraudă efectuează controale în traficul rutier cu privire la aplicarea prevederilor RO e-Transport, cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1 – 4 iulie fiind aplicate sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane de lei, conform unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

„Începând cu 1 iulie a.c., ANAF prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală desfăşoară ample acţiuni de control în trafic. Sunt vizate respectarea prevederilor legale impuse de sistemul RO e-Transport în ceea ce priveşte deţinerea codurilor UIT pentru bunurile care fac obiectul monitorizării şi aplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilicite pe timpul transportului bunurilor prevăzute de Legea 296/2023.

Acţiunile de control se desfăşoară în proximitatea punctelor de trecere a frontierelor, cât şi în puncte de control interne amplasate pe principalele căi de comunicaţie, noduri rutiere, zone de depozitare a bunurilor, în cadrul acestora fiind implicaţi, la nivel naţional, aproximativ 300 inspectori antifraudă”, se arată în comunicat.

Cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1 – 4 iulie, au fost oprite 6.100 de vehicule, fiind constatate abateri de la cadrul legal constând în nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeţinerea documentelor de provenienţă a bunurilor pe timpul transportului.

Potrivit sursei citate, acţiunile de control vor continua în perioada următoare, având ca principal scop creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi întărirea capacităţii de urmărire şi colectare a sumelor datorate bugetului de stat în cazul transporturilor de bunuri, precum şi asigurarea unor condiţii de concurenţă şi echitate fiscală în rândul tuturor contribuabililor şi pentru combaterea creşterii inegalităţilor, în special prin raportare la contribuabilii de bună-credinţă, care se conformează regulilor fiscale.

https://agrobiznes.ro/44466-sanctiuni-de-peste-20-mln-de-lei-pentru-abateri-de-la-aplicarea-prevederilor-ro-e-transport-in-primele-zile-din-iulie/

Distribuie