” Methods to reduce food waste in flour products by developing the specific competence of specialists in the sector„
”Metode de reducere a risipei alimentare la produsele făinoase prin dezvoltarea competențelor specific ale specialiștilor din sector”
Stop Waste to VET
Contract nr. – 2021-1-RO01-KA220-VET-000028008
Parteneri:
- UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚELE VIEȚII ”REGELE MIHAI I” din Timișoara
- UNIVERSITA DELLA CALABRIA – Italia
- UNIVERSITATEA DE ȘTIINTE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ NAPOCA – România
- EESTI MAAULIKOOL – Estonia
Contextul proiectului: KA220-VET Cooperation partnerships in vocational education and training
Durata: 24 luni, 28 februarie 2022 – 27 februarie 2024
Obiectiv general:
Reducerea risipei alimentare pe produse din făină în condițiile actuale de dezvoltare durabilă a economiei circulare în țările partenere cu efecte asupra tuturor actorilor implicați în lanțul de producători-distribuitori-comercianți
Obiective specifice
Îmbunătățirea procedurilor și mijloacelor de reducere a risipei alimentare în instituțiile din țările partenere
- Reducerea risipei alimentare la produsele din făină în sectorul producției de produse din făină
- Împuternicirea specialiștilor în distribuția și comercializarea produselor din făină pentru a economisi resursele naturale și a proteja mediul
- Consolidarea capacității instituționale a organizațiilor partenere prin realizarea de schimburi de bune practici privind reducerea risipei alimentare în industria făinii
- Conștientizarea specialiștilor din industria produselor din făină din lanțul de distribuție și marketing din țările partenere cu privire la importanța reducerii risipei alimentare a produselor din făină